Historia firmy

Początek, 1989 r. …

P.P.H.U. GRAMAR Sp. z o.o. to firma o rodzinnych korzeniach pana Krzysztofa Łojewskiego. Początki działalności firmy opierały się na skupie i uboju zwierząt rzeźnych w Koszołach – rodzinnej miejscowości pana Krzysztofa. Prężnie działająca firma z biegiem czasu przekształciła się spółkę z ograniczona odpowiedzialnością, gdzie głównymi udziałowcami są państwo Grażyna i Krzysztof Łojewscy.

Od 2001 roku firma jest właścicielem nowoczesnej ubojni, spełniającej wymogi weterynaryjne krajowe jak i unijne. Zakład może się poszczycić certyfikatem BRC (standardy Brytyjskiego Konsorcjum Detalistów) - potwierdzając tym samym spełnienie najwyższych wymogów jakościowych i z zakresu bezpieczeństwa produkowanej żywności. Zakład prowadzi ubój trzody chlewnej oraz bydła. Moc przerobowa zakładu to 350 sztuk trzody i 230 sztuk bydła na tydzień.

Od 2007 roku firma posiada w dzierżawie zakład przetwórstw mięsnego, który na chwilę obecną jest producentem poda 200 produktów o wysokiej jakości, wyprodukowanych wg. tradycyjnych polskich receptur. Wysoka jakość asortymentu opiera się na systemie HACCP, odpowiednio wykwalifikowanym i zdyscyplinowanym personelu oraz sprawdzonym i niezawodnym parku maszyn do przetwórstwa mięsnego.

Firma GRAMAR działa głównie na rynku lokalnym, w obrębie woj. lubelskiego ale ma również stałych kontrahentów poza granicami województwa jak i kraju. Posiada uprawnienia eksportowe do krajów Unii Europejskiej oraz krajów trzecich.